No. 1 Fresher Jobs Website in India.
Are you employer? Register to Post Jobs Login
Search Jobs

Technologies, Noida - 20 December 2010 by HCL

Details of Technologies, Noida - 20 December 2010 by HCL conducted by HCL for job interview.
Share This Job With Others
On Monday, December 20th, 2010 at 8:16 PM, Shaik Jasmine wrote:

HCL Technologies paper model:

Section I: Computer awareness (i.e general things about computer)
Q. 15
-ve marks -1/4
Section II: Simple C- language Q. 15 & -ve marks: -1/4
Section III: On pointers & structures
and C++, Java ( only 1 on this) Q.10 each quetion ->2 marks

-ve marks: -1
Section IV: Analytical Q.20 each quetion -> 2 marks.

-ve marks: -1/4

Section-I

1) Piggy backing is a technique for
a) Flow control b) sequence c) Acknowledgement d) retransmition
Ans: c piggy backing

2) The layer in the OST model handles terminal emulation
a) session b) application c) presentation d) transport
Ans: b application

3) Ans: a odd numbers of errors

4) In signed magnitude notation what is the minimum value that
can be represented with 8 bits
a) -128 b) -255 c) -127 d) 0

5) c 20

6) a 120

7) b synchronise the access

8) a system call

9) b the operating system

10) a 177333

11) d used as a network layer protocall in network and windows system
12) b has to be unique in the sub network

13) There is an employer table with key feilds as employer no. data in every n,th row are needed for a simple following queries will get required results.

a) Select A employee no. from employee A , where exists from employee B where A employee no. >= B employee having (count(*) mod n)=0
b) Select employee no. from employee A, employee B where A employee no.>=B employee no. grouply employee no. having(count(*) mod n=0 )
c) Both a& b
d) None of the above

14)Q. type duplicates of a row in a table customer with non uniform key feild customer no. you can see
a) delete from costomer where customer no. exists ( select distinct customer no. from customer having count )
b) Delete customer a where customer no. in b rowid
c) Delete customer a where custermor no. in ( select customer no. from customer a, customer b )
d) None of the above

15) C Volatile modifier

Section I over with 15 quetions

Section-II

Section II is not covered completly But it is easy
1) Ans: recursion
2) Long int size
a) 4 bytes b) 2 bytes c) compiler dependent d) 8 bytes
Ans: Compiler dependent
Note: order of a,b,c,d are doubt but answer is correct.

3) x=2,y=6,z=6
x=y==z;
printf(%d",x) ?
4) if(x>2)?3:4
-
7) Ans: C 6 ( quetion on enum )
--
--
-
14) c : class A, B and C can have member functions with same name.

15) Ans: d none of the above

Section-III

1) Ans: b It does not work when rp is the last element in the
linked list

2) Ans: a always

3) Ans: b 13

4) Ans: b 16

5) Ans: d 55,55
6) Ans: c 5,10,10,3
--
8) Ans:d 4

9) Ans: c 5

10) Ans: c semicolon missing

Section-IV

Following are not in order:

2. M > D > Y Ans: (a)
6. 10 in 4 seconds, ? in 6 minutes = 10x6x60/4 = 900
Ans: (a)

7. a=2, b=4, c=5
(a+b)/c - c/(a+b) = 11/30 (ans).

8. 100(100000000+100000000)/10000 = 2x1000000 (ans).

9. what does the hexanumber E78 in radix 7.
(a) 12455 (b) 14153 (c) 14256 (d) 13541 (e) 131112
Ans: (d)

10. Q is not equal to zero and k = (Q x n - s)/2 find n?
(a) (2 x k + s)/Q (b) (2 x s x k)/Q (c) (2 x k - s)/Q
(d) (2 x k + s x Q)/Q (e) (k + s)/Q

(from GRE book page no:411)
data:
A causes B or C, but not both
F occurs only if B occurs
D occurs if B or C occurs
E occurs only if C occurs
J occurs only if E or F occurs
D causes G,H or both
H occurs if E occurs
G occurs if F occurs

Note: Check following answers.

11. If A occurs which of the following must occurs

I. F & G
II. E and H
III. D
(a) I only (b) II only (c) III only (d) I,II, & III
(e) I & II (or) II & III but not both
Ans: (e)

12. If B occurs which must occur
(a) D (b) D and G (c) G and H (d) F and G (e) J
Ans: (a)

13. If J occurs which must have occured
a) E (b) either B or C (c) both E & F (d) B (e) both B & C
Ans: (b)

14. which may occurs as a result of cause not mentioned
(1) D (2) A (3) F
(a) 1 only (b) 2 only (c) 1 & 2 (d) 2 & 3 (e) 1,2,3
Ans: (c)

15. E occurs which one cannot occurs
(a) A (b) F (c) D (d) C (e) J
Ans: (b)

11 to 15: ----------- e , a , b , c , b ---------------

Below are in order:
16. to 20. answers:
e
a
c
a