Jobs in India
Search Jobs
Search Jobs

Reading No. 2 - Whole Testpaper by Quark

Details of Reading No. 2 - Whole Testpaper by Quark conducted by Quark for job interview.
Share Us With Others
VERBAL SECTION
Directions: Give the synonyms for the following words

1. Depreciation: deflation, depression, devaluation, fall, slump

2. Deprecate : feel and express disapproval,

3. Incentive : thing one encourages one to do (stimulus)

4. Echelon : level of authority or responsibility

5. Innovation : make changes or introduce new things

6. Intermittent : externally stopping and then starting

7. Detrimental: harmful

8. Conciliation : make less angry or more friendly

9. Orthodox: conventional or traditional, superstitious

10. Fallible : liable to error

11. Volatile : ever changing

12. Manifest: clear and obvious

13. Connotation : suggest or implied meaning of expression

14. Reciprocal: reverse or opposite

15. Agrarian : related to agriculture

16. Vacillate : undecided or dilemma

17. Expedient : fitting proper, desirable

18. Simulate : produce artificially resembling an existing one.

19. Access : to approach

20. Compensation: salary

21. Truncate : shorten by cutting

22. Adherence : stick

23. Heterogeneous: non similar things

24. Surplus : excessive

25. Assess : determine the amount or value

26. Cognizance : knowledge

27. Retrospective : review

28. Naive : innocent, rustic

29. Equivocate : tallying on both sides, lie, mislead

30. Postulate : frame a theory

31. Latent : dormant, secret

32. Fluctuation : wavering,

33. Eliminate : to reduce

34. Affinity : strong liking

35. Expedite : hasten

36. Console : to show sympathy

37. Adversary : opposition

38. Affable : lovable or approachable

39. Decomposition : rotten

40. Agregious : apart from the crowd, especially bad

41. Conglomeration: group, collection

42. Aberration: deviation

43. Augury : prediction

44. Creditability : ability to common belief, quality of being credible

45. Coincident: incidentally

46. Constituent : accompanying

47. Differential : having or showing or making use of

48. Litigation : engaging in a law suit

49. Moratorium: legally or officially determined period of delay before fulfillment of the agreement of paying of debts.

50. Negotiate : discuss or bargain

51. Preparation : act of preparing

52. Preponderant : superiority of power or quality

53. Relevance : quality of being relevant

54. Apparatus : appliances

55. Ignorance : blindness, in experience

56. Obsession: complex enthusiasm

57. precipitate : speed, active


SERIES SECTION
Directions: In the following questions complete the series
NOTE: This section is quite tough and consists of 26 questions to be done in 10 minutes. Please keep track of time.

1. A C B D E F G I - I H K J L
Ans. H

2. A I Z B E Y C I X D I - G E N J W
Ans. W

3. A D G J M P - R W T S
Ans. S

4. A B C E F G I J K - M L O N P
Ans. M

5. A B F G K L P Q - T S V U W
Ans. U

6. J W X U V S T - Q P S E T
Ans. Q

7. A R H X Y T D T W S T - N P T K R
Ans. P

8. F M B I P Z V I E V - I R Y O U

9. N Z I Y C X KW F - J F V M Y
Ans. V

10. A A S A S P A S P K A - R Q T S U
Ans. S

11. A E C P S - T R U E
Ans. U

12. B B P R D D L N F F I K - H Q J I K
Ans. H

13 A Z E X I V M T - R Q N S O
Ans. Q

14. A B D G K P - L I W U X
Ans. U

15. B C D A E G H I F J L M N L K N M O
Ans. K

16. X W E F G V U H I J K - P N S R T
Ans. T

17. O D J T O P Q N O E R T - Q O U V W
Ans. O

18. P R N U U P E J R B B - H V U N E
Ans. E

19.L U L M G M N F N P S - O N Q P S
Ans. P


NUMERICAL ABILITY
1. 420% OF 7.79 = ?
Ans. 32.718

2. 3427 / 16.53 = ?
Ans. 202

3. 10995 /95 = ?
Ans.115.7365

4. 43+557-247 =?
Ans. 353

5. 3107*3.082= ?
Ans. 9591

6. 48.7 + 24.9 - 8.7 = ?
Ans. 64.90

7.525.0/47.8 = ?
Ans. 11

8. (135-30-14)*7 - 6 +2 = ?
Ans. 3

9. 3/8 * 5.04=?
Ans. 1.89

10. 697 /219 = ?
Ans. 3.18

11.8/64 +64/16 =?
Ans. 4.14

12. 298 * 312 / 208 = ?
Ans. 453.54

13. 0.33 *1496 /13 = ?
Ans. 37.98

14.0.26 + 1/8 = ?
Ans. 0.385

15. 66.17+1/3= ?
Ans. 67.03

16. 2.84+1/4= ?
Ans. 3.09

17. 33% OF 450 = ?
Ans. 148.5

18. 907.54 / 0,3073= ?
Ans.3002

19.There are two categories of persons in ratio A:B = 2:3. A type earns 2.5 dollars/hr and B type 1 dollar/hr total money earned by both is 24dollars. Then what is the total number of persons
Ans. 15

20. Total balls are z, the number of red balls is n and the remaining are blak balls,then the % of black balls equal to ?
Ans. (z - n) / z*100

21. If A = C, B = 2D what should be done to make the ratio same. i.e.a/b = c/d
Ans. Multiply A by 2

22. If P=Total number of components, Q = number of defective components .What is the % of non defective components?
Ans. (p-q) / p*100

23. If the cost of an article is x , first discount given is y% of cost, second discount given is z% of cost. The selling price of x is
Ans. x (1-y / 100) (1- z / 100)

24.Which of the following are prime numbers
(a) 119 (b) 115 (c) 127 (d) none
Ans. (c)

25. A / B = C; C > D then
(a) A is always greater than D (b) C is always greater than D
(c) B is always less than D (d) None of these
Ans. (a)

26. If B>C and AA then which expression will be highest value
(a) A-B (b) AB (c) A+B (d) Can,t Say
Ans. (b)

33. K, L are men who take home a salary of x, y respectively.The total amount taken home is
Ans. Kx + Ly

34. If out of X bulbs y bulbs are broken;The % of non broken bulbs
Ans. (x-y) / x*100

35. If on a salary s per month, a tax of x% of the salary and another of r% of the salary is deducted what is the income.
Ans. s*(1-(x+r)/100

36. 0.512 * 18902358 =?
Ans. 9678007.296

37. If the % of defective balls is 10% balls,and the number of defective balls is 5.The number of balls is
Ans.50

38. 6.29% of 2.8 =?
Ans. 0.18

39. 0.398 * 456= ?
Ans. 181.49

40. 0 < x < 1 which is greater
(a) 1/x2 (b) 1/x (c) x (d) x2
Ans. (a)

41. If c = a/b; a-1 = c, what is the relation between a and b?
Ans. b = a/a-1

42. What is the sum of 7 consecutive odd numbers with 27 as the fourth number
Ans.189



FLOWCHART SECTION
Directions: There are 7 flow charts and each has 5-6 blank rectangles/diamonds with sub question number in the rectangle/diamond. You have to fill the blank from the 5 options given against respective question number
NOTE: These types of questions are not at all tough. You have to understand the logic and then it is very easy to fill the blanks. Some information is provided for getting to the answers. There will be blanks which C - Question Paper
Note : There are 20 questions and no negative marking.
Time allotted is 30 minutes

1. What is the output of the following code
main()
{
printf("Hello %d",printf("QUARK test? "));
}
a. Compile time error.
b. Hello QUARK test?
c. Run time error.
d. None of the above.
e. Quark Test ?Hello.

Ans. d.
This is because the evaluation of the parameters in a function call is done from right to left, becz the parameters were passed via a stack hence the first parameter (the leftmost one) is at the bottom of the stack and the rightmost parameter (if it is an expresseion, it will be evaluated before putting it on the stack) is on the top of the stack, hence while popping the parameters from the stack, the function printf (or any other function) gets them in the reverse order, i.e., from right to left, hence the statement printf(Quark test? ) gets evaluated first while pushing it as a parameter on to the stack, and then the statement printf(Hello %d) is executed. The 12 is the result of the return of printf(Quark test? ) which returns the number of characters printed.

2.) Out put of the following code is
main()
{
int i,j,A;
for (A = -1;A>1, x