Jobs in India
Search Jobs
Search Jobs

Technical - Other MSRIT Bangalore - 14 March by infotech

Details of Technical - Other MSRIT Bangalore - 14 March by infotech conducted by infotech for job interview.
Share Us With Others

Hi     Mech. Dudes.

I am here collected some tech. paper Qns.

 

1. The unit of  force in S I  system of units is

A. dyne B. Kilogram  C. Newton   D. Watt      ans C

 

2. the angle bet two forces when the resultant is max and min respectively are

A. 0 and 180 B. 180 and 0   C. 90 and 180  D. 90 and 0   ans. 90 and 180 (I guess)

 

3.  which of the following is a proper sequence

Ans: Yielding,  proportionality limit,  elastic limit,  Failure

 

4.Whenever a material is loaded with in elastic limit stress is .strain

Ans:  Directly proportional

 

5. The Strain energy stored in a spring when subjected to max load, with out permanent distortion

Ans: Proof resilience  (Doubt)

 

6. A definite area or space where some TD process takes place is..

Ans.  Thermodynamic cycle (Doubt)

 

7. The absolute 0 temp is taken as

Ans. -273 deg cent

 

8. The measurement of a TD Ppty known as temp is based on

A 0th law of TD  B. 1st law  C. 2nd law D. None

 

9. A close vessel made of steel and   used for generation of steam is

Ans.  Steam boiler

 

10. When the circulation of water in a boiler is by a centrifugal pump then the boier is known as

 

Internaly fired Externally fired Natural circulation Boiler Forced circulation boiler

 

11. Which boiler is best suited to meet fluctuation demand of steam

 

locomotive Lancashire Cornish Babcock and Wilcox

12. In a 4 stroke engine the sequence of operations is

Ans.  Suction, Compression, Expansion and Exhaust

 

13. Stochiometric ratio is

 

14. Diesel as compared to Petrol is

Ans. More difficult to Ignite

 

15. Eulers EQN can be used for

Ans. All of the above

 

16. Only Rocket engines can be propelled to space because

Ans. They can generate very high Thrust

 

17. The actual power supplied by the engine crank shaft is called

Ans.  Brake Power.

 

 

I think this much is enough to pass

GD topics

 

Role of money in politics. Impact of movies on real life.