No. 1 Fresher Jobs Website in India.
Are you employer? Register to Post Jobs Login
Search Jobs

Benagal College Of Engineering And Technology,22 October 2011 by TCS

Details of Benagal College Of Engineering And Technology,22 October 2011 by TCS conducted by TCS for job interview.
Share This Job With Others
1.Elephant competitions are of great entertainment in south india.In one such competition held in cochin,200 elephants participated.Each elephant eas given equal amount of milk to drink for a certain time period.Whichever elephant could drink the maximum would be the winner.One of the elephants named Garru could drink 1/3 of the amount of milk offered.Another elephant named Marta could drink only 1/20 of the amount of milk offered,but it was better than Thorny which could drink 2/45 of the amount of milk offered.Amazingly Darru could drink 6 litres more than 1/4 of the amount of milk offered,where as Malar could drink 2/15 of the amount of milk offered.If the amount of milk left over by the elephants GARRU and Darru were same,then calculate the total amount of milk offered to each elephant.
a)73.00 litres
b)71.00 litres
c)12.00 litres
d)72.00 litres


72.00 L
Ferrari S.p.A. is an Italian sports car manufacturer based in Maranello, Italy. Founded by Enzo Ferrari in 1928 as Scuderia Ferrari, the company sponsored drivers and manufactured race cars before moving into production of street-legal vehicles in 1947 as Ferrari S.p.A.. Throughout its history, the company has been noted for its continued participation in racing, especially in Formula One, where it has enjoyed great success. Rohit once bought a Ferrari. It could go 2 times as fast as Mohit,s old Mercedes. If the speed of Mohit,s Mercedes is 32 km/hr and the distance travelled by the Ferrari is 952 km, find the total time taken for Rohit to drive that distance.

(a)14.88

(b)476

(c)29.75

(d)15.88

Ans: d

The IT giant Tirnop has recently crossed a head count of 150000 and earnings of $7 billion. As one of the forerunners in the technology front, Tirnop continues to lead the way in products and services in India. At Tirnop, all programmers are equal in every respect. They receive identical salaries ans also write code at the same rate.Suppose 12 such programmers take 12 minutes to write 12 lines of code in total. How long will it take 72 programmers to write 72 lines of code in total?

12

72

18

6
ANS-A

4. In how many ways you can put 4 letters in 2 post boxes. Any no of letter can be posted in box.
a)8
b)4C2
c)24
d) 2P4
Ans : 24
Most of the students gave 8..Dont give it as 8.its 24( its written any no of letters can be posted ,so you need to to use all the 4 letters all the same)
like (0,1),(1,1) etc
There are two boxes, one containing 10 red balls and the other containing 10 green balls. You are allowed to move the balls between the boxes so that when you choose a box at random and a ball at random from the chosen box, the probability of getting a red ball is maximized. This maximum probability is

37/38
1/2
14/19
3/4
ANS-C-14/19

6.The pace length P is the distance between the rear of two consecutive footprints. For men, the formula, n/P = 144 gives an approximate relationship between n and P where, n = number of steps per minute and P = pacelength in meters. Bernard knows his pacelength is 164cm. The formula applies to Bernard,s walking. Calculate Bernard,s walking speed in kmph.
ANS-14.16 KMPH
Given a collection of points P in the plane, a 1-set is a point in P that can be separated from the rest by a line; i.e. the point lies on one side of the line while the others lie on the other side. The number of 1-sets of P is denoted by n1(P). The maximum value of n1(P) over all configurations P of 10 points in the plane is

ANS--10

The teacher is testing a student,s proficiency in arithmetic and poses the following question.

1/3 of a number is 3 more than 1/6 of the same number. What is the number?

Can you help the student find the answer?
ANS-18
9.Let,s assume such rumors to be true and that in a match between Ghana and Bolivia, Ghana the stronger team has a probability of 2/3 of winning the game. What is the probability that Paul will correctly pick the winner of the Ghana-Bolivia game?

4/9

5/9

1/9

2/3

ANS-5/9
10.Alice and Bob play the following coins-on-a-stack game. 20 coins are stacked one above the other. One of them is a special (gold) coin and the rest are ordinary coins. The goal is to bring the gold coin to the top by repeatedly moving the topmost coin to another position in the stack.

Alice starts and the players take turns

s. A turn consists of moving the coin on the top to a position i below the top coin (0 ≤ i ≤ 20). We will call this an i-move (thus a 0-move implies doing nothing). The proviso is that an i-move cannot be repeated; for example once a player makes a 2-move on subsequent turns neither player can make a 2-move.



If the gold coin happens to be on top when it,s a player,s turn then the player wins the game.



Initially, the gold coins the third coin from the top. Then

Alice has no winning strategy.

In order to win, Alice,s first move should be a 0-move.

In order to win, Alice,s first move can be a 0-move or a 1-move.

In order to win, Alice,s first move should be a 1-move

ANS1 move

11.36 people {a1, a2, ..., a36} meet and shake hands in a circular fashion. In other words, there are totally 36 handshakes involving the pairs, {a1, a2}, {a2, a3}, ..., {a35, a36}, {a36, a1}. Then size of the smallest set of people such that the rest have shaken hands with at least one person in the set is

11

12

18

13

ANS-12
in all cases ,divide it by 3

12.The citizens of planet nigiet are 9 fingered and have thus developed their decimal system in base 9. A certain street in nigiet contains 1000 (in base 8) buildings numbered 1 to 100. How many 3s are used in numbering these buildings?

ANS-18

13.On planet zorba, a solar blast has melted the ice caps on its equator. 8 years after the ice melts, tiny plantoids called echina start growing on the rocks. echina grows in the form of a circle and the relationship between the diameter of this circle and the age of echina is given by the formula

d = 4 * √ (t - 8) for t ≥ 8

where d represents the diameter in mm and t the number of years since the solar blast.

Jagan recorded the radius of some echina at a particular spot as 8mm. How many years back did the solar blast occur?

24

16

ANS-24
14.15.16
Three q on find the age of someone,and express this on binary
easy enough.dont get confused

17.A greengrocer was selling apple at a penny each, chickoos at 2 for a penny and peanuts at 3 for a penny. A father spent 7p and got the same amount of each type of fruit for each of his three children. What did each child get?

1 apple, 3 chickoos, 2 peanuts

1 apple, 2 chickoos, 2 peanuts

1 apple, 2 chickoos, 1 peanut

1 apple, 1 chickoo, 1 peanut



Ans: 1 apple,2 chickoos,1 peanut

18.There is a toy train that can make 10 musical sounds. It makes 2 musical sounds after being defective. What is the probability that same musical sound would be produced 4 times consecutively? (1 of_______)?

ANS-1/16


19.We all know that Aryabhatta is the greatest mathematician who belong to India. When his daughter Mayabati was in her teen age he discovered a problem. At that the time the age of Mayabati is a prime number, let that age is a . After some years her age becomes b. then Arya Bhatta was able to solve that problem wit the help of he daughter Mayabati. If a-b=5 & product of a & b is 26 then what is the sum of two squares?



a-b=5

a*b=26

sum of two squares = a^2 + b^2

formula : (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab

(a-b)^2 + 2ab = a^2 + b^2

5^2 + (2*26) = 77

20.Simple question bt big one on average age.sth like a,b,c weigheted separately 1st a,b,c ,then a& b,then b&c ,then c&a at last abc,the last weight was 167,then what will be the avg weight of the 7 weight?

ans-a+b+c =167 ;

total wt of 7 weighings = a + b + c+ (a+ b) + (b+c) + (c+a) + (a+b+c)

= 4(a+b+c)

so avg of 7 weighs = 167*4/7 = 95.43 approx
(This is best q I found :) )

21.Alok and Bhanu play the following min-max game. Given the expression N=40+X+Y-Z, where X, Y and Z are variables representing single digits (0 to 9), Alok would like to maximize N while Bhanu would like to minimize it. Towards this end, Alok chooses a single digit number and Bhanu substitutes this for a variable of her choice (X, Y or Z). Alok then chooses the next value and Bhanu, the variable to substitute the value. Finally Alok proposes the value for the remaining variable. Assuming both play to their optimal strategies, the value of N at the end of the game would be
(a) 49
(b) 51
(c) 31
(d) 58
ans: 51

22.45 suspects are rounded by the police and questioned about a bank robbery. Only one of them is guilty. The suspects are made to stand in a line and each person declares that the person next to him on his right is guilty. The rightmost person is not questioned. Which of the following possibilities are true? A. All the suspects are lying. B. The leftmost suspect is guilty. C. The rightmost suspect is guilty.
(a) A only
(b) A and C
(c) B only
(d) A and B

ans:(d)

23.One day Snow-white meets Pal and Unicorn in the Fairyland. She knows the Pal lies on Mondays, Tuesdays and Wednesdays, and tells the truth on the other days of the week. Unicorn, on the other hand, lies on Thursdays, Fridays and Saturdays, but tells the truth on the other days of the week. Now they make the following statements to Snow-white Pal: Yesterday was one of those days when I lie. Unicorn: Yesterday was one of those days when I lie too. What day is it?
(a) Tuesday
(b) Monday
(c) Thursday
(d) Sunday

(c)

24.The Barnes Foundation in Philadelphia has one of the most extra-ordinary and idiosyncratic collections in French impressionist art. Dr. Barnes who put together this collection has insisted that the paintings be hung in a particular manner specified by him at a museum designed by the French architect Paul Philippe Cret who also designed the Rodin Museum. The museum has, say, seven galleries Eugene Boudin, Cassatt, Boudin, Forain, Gonzales, Manet and Monet. Visitors reach the main Eugene Boudin by an elevator, and they can enter and leave the exhibition only through Eugene Boudin gallery. Once inside, visitors are free to move as they choose. The following list includes all of the doorways that connect the seven galleries: There is a doorway between Eugene Boudin and Cassatt, a doorway between Eugene BoudinandBoudin, and a doorway between Eugene Boudin and Gonzales galleries. There is a doorway between Cassatt and Boudin galleries. There is a doorway between Gonzales and Forain and a doorway between Gonzales and Manet galleries. There is a doorway between Manet and Monet galleries. Which of the following rooms CANNOT be the third gallery that any visitor enters ?
(a) Monet
(b) Boudin
(c) Forain
(d) Cassatt
ans: (a)

25.Mr. Beans visited a magic shop and bought some magical marbles of different colours along with other magical items. While returning home whenever he saw a coloured light, he took out marbles of similar colours and counted them. So he counted the pink coloured marbles and found that he has bought 25 of them. Then he counted 14 green marbles and then 21 yellow marbles. He later counted 30 purple coloured marbles with him. But when he reached a crossing, he looked at a red light and started counting red marbles and found that he had bought 23 Red marbles. As soon as he finished counting, it started raining heavily and by the time he reached home he was drenched. After reaching home he found that the red, green and yellow marbles had magically changed colours and became white, while other marbles were unchanged. It will take 1 day to regain its colours, but he needs to give atleast one pair of marbles to his wife now. So how many white marbles must be choose and give to his wife so as to ensure that there is atleast one pair of red, yellow and green marbles ?
(a) 46
(b) 35
(c) 29
(d) 48

ans:46

26.Given 3 lines in the plane such that the points of intersection from a triangle with sides of length 20, 20 and 20, the number of points equidistant from all the 3 lines is
(a) 4
(b) 3
(c) 0
(d) 1
ans: 4
27.33 people {a1, a2,,a33} meet and shake hands in a circular fashion. In other words, there are totally 33 handshakes involving the pairs, {a1,a2}, {a2,a3},,{a32, a33}, {a33, a1}. Then the size of the smallest set of people such that the rest have shaken hands with at least one person in the set is
(a) 10
(b) 11
(c) 16
(d) 12
ans: 11

28.There are two boxes, one containing 24 red balls and the other containing 38 green balls. You are allowed to move the balls between the boxes so that when you choose a box at random and a ball at random from the chosen box the probability of getting a red ball is maximized. This maximum probability is
.50
.39
.69
.19

ans:0.69

29. Subha Patel is an olfactory scientist working for International Flavors and Fragrances. She specializes in finding new scents recorded and reconstituted from nature thanks to Living Flower Technology. She has extracted fragrance ingredients from different flowering plants into bottles labeled herbal, sweet, honey, anisic and rose. She has learned that a formula for a perfume is acceptable if and only if it does not violate any of the rules listed: If the perfume contains herbal, it must also contain honey and there must be twice as much honey as herbal. If the perfume contains sweet, it must also contain anisic, and the amount of anisic must equal the amount of sweet. honey cannot be used in combination with anisic. anisic cannot be used in combination with rose. If the perfume contains rose, the amount of rose must be greater than the total amount of the other essence or essences used. Which of the following could be added to an unacceptable perfume consisting of two parts honey and one part rose to make it acceptable?
(a) Two parts rose
(b) One part herbal
(c) Two parts honey
(d) One part sweet

ans:a

30.There are two water tanks A and B, A is much smaller than B. While water fills at the rate of one litre every hour in A, it gets filled up like 10, 20, 40, 80, 160 in tank B. (At the end of first hour, B has 10 litres, second hour it has 20, and so on). If tank B is 1/8 filled after 5 hours, what is the total duration required to fill it completely?
(a) 9 hours
(b) 7 hours
(c) 3 hours
(d) 8 hours

ans:(d)
31.One q from airlines puzzles..(forgot this)
The longest option is the answer :P

32.A hollow cube of size 5 cm is taken, with a thickness of 1 cm. It is made of smaller cubes of size 1 cm. If 4 faces of the outer surface of the cube are painted, totally how many faces of the smaller cubes remain unpainted?
(a) 900
(b) 488
(c) 500
(d) 800

ans:(b)

33.A circular dashboard of radius 1.0 foot is at a distance of 20 feet from you. You throw a dart at it and it hits the dartboard at some point Q in the circle. What is the probability that Q is closer to the center of the circle than the periphery?
(a) 1.00
(b) .75
(c) .25
(d) .50

ans:0.25
34.25 people meet and shake hands. The maximum number of handshakes possible if there is to be no cycle of handshakes is (A cycle of handshakes is a sequence of people a1, a2, ,ak, k>2 such that pairs {a1, a2}, {a2, a3}, , {a(k-1), ak}, {al, a1} shake hands).
(a) 24
(b) 22
(c) 21
(d) 23
ANS:24

35.The question is followed by two statements, A and B. Answer the question using the following instructions: Choose1: if the question can be answered by using one of the statements alone but not by using the other statement alone. Choose2: if the question can be answered by using either of the statements alone. Choose3: if the question can be answered by using both statements together but not by either statement alone. Choose4: if the question cannot be answered on the basis of two statements. Tarun is standing 2 steps to the left of a green mark and 3 steps to the right of a black mark. He tosses a coin. If it comes up heads, he moved one step to the right, otherwise he moves one step to the left. He keeps doing this until he reaches one of the two marks, and then he stops. At which mark does he stops? A: he stops at 21 coin tosses. B: he obtains three more tails than heads.
(a) 1
(b) 3
(c) 4
(d) 2
ans: 1