No. 1 Fresher Jobs Website in India.
Are you employer? Register to Post Jobs Login
Search Jobs

Edge Placement Paper 31 January 2011 by Global

Details of Edge Placement Paper 31 January 2011 by Global conducted by Global for job interview.
Share This Job With Others
GLOBAL EDGE Placement Question Paper

1) main()
{ int arr[]={ 1,2,3,4 };
int *ptr ;;;;
ptr++ = arr;
printf("%d,%d",ptr[2],arr[2]);
return 0;
}
what is the output :

a> compile time error :multiple termination statements for pointer
b> lvalue required for ptr
c> prints 3 3
d> printd 4 3

ans b: lvalue required for ptr;

2) main()
{
char s[10];
scanf ("%s",s);
printf(s);


}

what is the output if input is abcd :

a> prints abcd
b> compiler error
c> prints abcd and 6 junk characters
d> printd s

ans a: prints abcd.

3) main()
{
char c = 255;
printf ("%d",c);
return 0;
}

what is the output

a> illegal character assignment
b> prints -1
c> prints 2
d> prints 255

ans b: prints -1.

4) main()
{
int i;
for (i=7;i prints hello 7 times
b> prints hello 8 times
c> prints hello once
d> prints nothing

ans b: prints nothing.

5) main()
{
printf( printf ("world") );

}

a> prints world
b> prints printf ("world")
c> prints nothing
d> compiler error

ans d: compiler error.

computer concepts

1) A c source code file can be

a> compiled only
b> interpreted only
c> both compiled and interpreted
d> nothing

ans c : both compiled and interpreted

2) c prigramming approach is

a> Top down
b> bottom up
c> both topdown and bottom up
d> none of the above

ans a:top down approach

3) The access time is less for

a> hard disk
b> cache
c> registers
d> main memory

ans c:registers

4) resolving of external variables in a program is done at

a>complie time
b>run time
c>link time
4>load time
ans c: link time.

5) interrupts inform process about

a> events external to process asynchronously
b> events external to process synchronously
c> both a and b
d> events internal to a process

ans a: events external to process asynchronously

/* C question and answers


All questions are tested in Turbo C compalier and have not been
tested in gcc or ( linux platform) */
----------------------------------------------------
1)
#include
main()
{
scanf("%d");
printf();
}
which of the following is correct?
a)compilation error
b)Run time error
c)No output
d)depends on the compiler

ans : a
---------------------------------------------------------
2)
#include
#define islower(c) (,a,