No. 1 Fresher Jobs Website in India.
Are you employer? Register to Post Jobs Login
Search Jobs

Aptitude - General - Read Paper No. 3 by Axes

Details of Aptitude - General - Read Paper No. 3 by Axes conducted by Axes for job interview.
Share This Job With Others

1. A 2MB PCM(pulse code modulation) has  
       a) 32 channels
       b) 30 voice channels & 1 signalling channel.                                          
       c) 31 voice channels & 1 signalling channel.
       d) 32 channels out of which 30 voice channels, 1 signalling channel, & 1 Synchronizatio channel.
       Ans: (c)

2. Time taken for 1 satellite hop in voice communication is
     a) 1/2 second
     b) 1 seconds
     c) 4 seconds
     d) 2 seconds
      Ans: (a)

3. Max number of satellite hops allowed in voice communication is :
       a) only one
       b) more han one
       c) two hops
       d) four hops
       Ans: (c)

4. What is the max. decimal number that can be accomodated in a byte.           
       a) 128
       b) 256
       c) 255
       d) 512
       Ans: (c)

5. Conditional results after execution of an instruction in a micro processor is stored in
       a) register
       b) accumulator
       c) flag register
       d) flag register part of PSW(Program Status Word)
       Ans: (d)

6. Frequency at which VOICE is sampled is
       a) 4 Khz
       b) 8 Khz
      c) 16 Khz
      d) 64 Khz
      Ans: (a)

7. Line of Sight is
       a) Straight Line
       b) Parabolic
       c) Tx & Rx should be visible to each other                                            
       d) none
      Ans: (c)

8. Purpose of PC(Program Counter) in a MicroProcessor is
      a) To store address of TOS(Top Of Stack)
      b) To store address of next instruction to be executed.
      c) count the number of instructions.
      d) to store base address of the stack.
      Ans: (b) 

9. What action is taken when the processor under execution is interrupted by a non-maskable interrupt?
     a) Processor serves the interrupt request after completing the execution of the current instruction.
     b) Processor serves the interupt request after completing the current task.         
     c) Processor serves the interupt request immediately.
     d) Processor serving the interrupt request depends upon the priority of the current task under execution.
    Ans: (a)

10. The status of the Kernel is
       a) task
       b) process
       c) not defined.
       d) none of the above.
       Ans: (b)

11 What is the nominal voltage required in subscriber loop connected to local exchange?
          a) +48 volts
          b) -48 volts
          c) 230 volts
          d) 110 volts

12. To send a data packet using datagram , connection will be established       
         a) before data transmission.
         b) connection is not established before data transmission.
         c) no connection is required.
         d) none of the above.
         Ans: (c)

13. Word allignment is
         a) alligning the address to the next word boundary of the machine.
         b) alligning to even boundary.
         c) alligning to word boundary.
         d) none of the above.
         Ans: (a)

14 When a ,C, function call is made, the order in which parameters passed to the function are pushed into the stack is
        a) left to right
        b) right to left
        c) bigger variables are moved first than the smaller variales.                  
        d) smaller variables are moved first than the bigger ones.
        e) none of the above.
        Ans: (b)

15 What is the type of signalling used between two exchanges?
       a) inband
       b) common channel signalling
       c) any of the above
       d) none of the above.Ans: (a)

16. Buffering is
        a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds
        b) a method to reduce cross talks
        c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.
        d) a method to reduce routing overhead.
        Ans: (a)

17. A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place between
         a) peers
         b) non-peers
         c) allocated on stack
         d) assigned to registers.

18. Memory allocation of variables declared in a program is                           
         a) allocated in RAM.
         b) allocated in ROM.
         c) allocated on stack.
         d) assigned to registers.
         Ans: (c)

19. A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is
          a) terminal adapter
          b) bulletin board
          c) modem
          d) terminal emulation
          Ans: (d)