No. 1 Fresher Jobs Website in India.
Are you employer? Register to Post Jobs Login
Search Jobs

General - Other Narula Institute Of Nology - 21 March 2007 by Tech

Details of General - Other Narula Institute Of Nology - 21 March 2007 by Tech conducted by Tech for job interview.
Share Us With Others
TECH MAHINDRA PAPER ON 21st MARCH



APTITUDE TEST HELD AS ON 21ST MARCH 2007

TIME DURATION: 1 HOUR

SECTIONS:

1.QUANTITATIVE APTITUDE(VERBAL)

2.NON-VERBAL

3.ENGLISH(PREPOSITIONS & VERBS)

4.ENGLISH(FILL IN THE BLANKS)

5.ENGLISH(PARAGRAPH)

TOTAL MARKS:75(15 FOR EACH SECTION)

APTITUDE SECTION IS QUITE EASY IF YOU ARE JUST MORE THAN AVERAGE IN ENGLISH .TIME MANAGEMENT HERE IS THE MOST IMPORTANT FACTOR.



TECHNICAL INTERVIEW:

I AM AN ELECTRICAL ENGINEERING STUDENT SO MY DOMAIN KNOWLEDGE EXPANDS ON THAT FIELD.BUT UPTILL 5TH SEMESTER I HAVE LEARNT
COMPUTER SUBJECTS LIKE :1. C PROGRAMMING LANGUAGE

2. DATA STRUCTURES

3. OPERATING SYSTEMS

WHICH WERE IN MY COURSE BUT I HAVE ALSO LEARNT C++ & OOPS CONCEPTS IN EXTRA TO GET THROUGH IT BASED CMPUS INTERVIEWS. FOLLOWING ARE THE QUESTIONS THAT HAVE BEEN ASKED TO ME DURING THE INTERVIEW SESSION.



Q1. INTRODUCE YOURSELF

ANS :BLA BLA.

Q2. WHY DO YOU WANT TO JOIN IT INDUSTRY.

ANS: COZ IT INDUSTRY IS AT A BOON NOWADAYS AND I WILL BE GLAD TO BE A PART OF THIS HUGE INDUSTRY.

Q3.WHY SHOULD WE HIRE U WHEN WE DONT NEED ANY GENERATOR OR MOTOR WORKS IN OUR INDUSTRY

ANS: SIR, I AM UPDATING MYSELF AS FAR AS POSSIBLE TO GET MYSELF FIT IN THE IT FIELD . FOR EXAMPLE I HAVE LEARNT C++ & HAVE OOPS CONCEPT WHICH I HAVE LEARNT IN EXTRA APAT FROM MY CORE SUBJECTS JUST TO EXPAND MY KNOWLEDGE IN PROGRAMMING FIELD.

Q4.WHAT IS A CONSTRUCTOR

ANS: EXPLAINED

Q5.CONTRUCTOR OVERLOADING WITH POLYMORPHISM

ANS :EXPLAINED NICELY.

Q6.EXPLAIN INHERITANCE

ANS: EXPLAINED

Q7.WHAT IS A LINKED LIST & HOW DOES IT DIFFER FROM AN ARRAY

ANS: TOLD

Q8.HOW CAN WE INSERT A NODE BETWEEN TWO NODES

ANS: EXPLAINED WITH SPECIFIC ALGORITHM

Q9.DO YOU REMEMBER WHAT YOU HAVE LEARNT IN H.S.

ANS: YES SIR,I THINK SO.

Q10.THEN TELL ME IF ,TWO BODIES-A BIG STONE & A SMALL PEN IF MADE FALL FROM THE SAME HEIGHT, WHICH WILL REACH THE GROUND EARLIER AND WHY.

ANS: BOTH WILL REACH THE GROUND AT THE SAME TIME COZ IN CASE OF FREELY FALLING BODY THEIR VELOCITY DEPENDS UPON ACCELERATION DUE TO GRAVITY WHICH IS SAME(9.8 kg-m/sec^2)EVERYWHERE AND FOR EVERY MASS OF A BODY.

[THE EXAMINER WAS VERY MUCH PLEASED WITH MY ANSWERS]

Q11.WHAT AOUT YOUR HOBBIES & EXTRA CURRICULAR ACTIVITIES.

ANS: BLA BLA.(BE VERY SPECIFIC,AND GIVE REASONABLE PROOF)

[HE WAS SO MUCH PLEASED THAT HE TOLD ME TO WAIT FOR THE HR ROUND]



BE CAREFUL OF WHAT YOU ARE WRITING IN YOUR RESUME BECAUSE YOU WILL BE ASKED THOROUGHLY FROM THAT PORTION. SPECIALLY FOR ELECTRICAL STUDENTS- YOU MAY NOT BE ASKED FROM YOUR OWN DOMAIN SO PLEASE BE AWARE OF THAT



HR:

IT WAS A NEGETIVE INTERVIEW

Q1:YOU KNOW CLASSICAL MUSIC-WESTERN OR EASTERN?

ANS: EASTERN

Q2:WHAT IS THE DIFFERENCE BETWEEN RAAG-BHAIRAV & BHAIRAVI?

ANS: BHARAV-SUNG IN THE MORNING

BHAIRAVI-SUNG IN THE EVENING

Q3:THEN TELL ME AFTER WHICH SONG BHAIRAVI IS SUNG?

ANS: COULDNT REMEMBER(IMON)

ETC ETC

[IT SEEMED AS IF HE IS NOT GOING TO ACCEPT ME ,TOTALLY DISCOURAGING ME IN EVERY STEP,I WAS SILENT WHEN HE WAS CRITICIZING ME OF NOTHING ACTUALLY HE WAS IN REALITY TESTING MY PATIENCE]

AND I GOT THROUGH AND WAS SELECTED.