No. 1 Fresher Jobs Website in India.
Are you employer? Register to Post Jobs Login
Search Jobs

Paper Aptitude - General CHENNAI - 1 January 2004 by Ramco

Details of Paper Aptitude - General CHENNAI - 1 January 2004 by Ramco conducted by Ramco for job interview.
Share This Job With Others

RAMCO PAPER - 2004 - CHENNAI
Ramco -Aptitude

 Note :Questions are not in order from 1 to 20 ( In original Qsn paper Qsn nos are different)

---------------------------------------------------------

1) 10^2 is how many times ( 0.1)^4     Ans: 10^6

2) 5*6*8*12*35*36   what is the result? Ans: 3628800

3)X*Y is defined as X+Y/Y then (2*3)*4  ?  Ans : 17/12

4)Direction sum   Ans:  towards west

5)A is 25 years greater than B. A is as much as 2 and B is less than 34.Then B,s age is ?  My Ans is : 31

6)For first 60 bags,each bag prices X rs.For additional bags with 60,each bag gets 5% discount .Then how much does 150 bags price?  Ans:  none of the above

7)Two discounts in series 20%,15%,then in single discount    ?  Ans  :32%

8)Two nos are in ratio 5:6 .Their product is 3000.Which one is larger ?  Ans  :60

9)Total amount is 60.50. A is 5/3 of B, B is 1 1/2  of C.

   From this,4 stmts followed and which one is true   ?

Tips:  A=30.25  =18.15  C=12.10   ( I,ve calculated ,not presented in Qsn paper,using this u can easily findout the answer)

10) 0.05 is greater than    ?  Ans: 0.01

11) 7/15,2/19,40/11    which ratio is larger  ? Ans  :Ist choice  ( 7/15 )

12)I donno the qsn but I,ve marked as 87 :56

13)16   +  22       =   ?     Ans  : 42

          8         10

14) -10+0.5   which of the following integer is greater than the result?     Ans :  9

 Qsns following are related to comparison  of two  statements and u,ll ve to mark

        A if stmt ( I  ) is  >  stmt ( II )

        B if stmt ( II  ) is  >  stmt ( I )

        C Both r equal

        D Cannot be determined

 

<!--[if !supportLists]-->15)In a map 1 inch represents 2.5 miles.
     ( I )  Distance b/w two cities is 50 inch
(II)                125 miles<!--[endif]-->

               Ans :  C  (Both r equal)

16)  ( I ) Exterior angle of hexagon
       ( II) Interior angle of pentagon

        Ans: A ( i.e Exterior angle is greater ),

 

 

<!--[if !supportLists]-->17) ( I ) Distance b/w the points (0,0) to (5,5)
(II)                Distance b/w the points (2,3) to (4,6)<!--[endif]-->

              Ans : C (Both r equal)

18) ( I ) Area of the circle of radius 5 cm

<!--[if !supportLists]-->(II)                Area of the rectangle of sides8cm,6cm<!--[endif]-->

              Ans  :A (i.e Area of circle > Area of Rectangle)

19) ( I ) No of even elements b/w 1 and 25

      (II)  No of odd elements   b/w  1 nad 26

   Ans: B

 
20)In comparison of stmts last stmt  Ans is  : C Both r equal)

 For reading comprehension  i.e  Mumbai,Vishagapatinam oil refineries passage  the answers I,vemarked is   (  Note : Qsn no is same as presented in the original Ramco Qsn paper)

             17)E

              18)C

                19)C

               20)B

               21)C

                22)E

                23)C

                24)D

                25)C

Total no of Qsns 60   Time : 60 mins

Here I,ve given Ans for 29 Qsns.                         

Remaining Qsns are easy except english.

Try to workout Rice,Wheat,Pulses,Other cereals Passage after finishing of  No 31-60 Qsns in orginal Qsn paper.After that  go for the first pasage i.e Borrower,Industries,