No. 1 Fresher Jobs Website in India.
Are you employer? Register to Post Jobs Login
Search Jobs

Whole Testpaper Kolkatha by HP

Details of Whole Testpaper Kolkatha by HP conducted by HP for job interview.
Share This Job With Others

HP SAMPLE PAPER  KOLKATHA

   Section A. ------50qns(general appitude,english etc): 
     Section B. ------ 10 Questions on Computer concepts.  
     Section C. ------ 30 Questions on C 

1.   WAP find and replace a character in a string.
2.   WA function to perform the substraction of two .Eg:char N1="123",N2="478",
      N3=-355(N1-N2).
3.   WAP dynamically intialize a 2 dimentional array Eg:5x20,accept strings and check
      for vowels and display the no.finally free the space allocated .
4.   WAP read a line from file from location N1 to N2 using command line agruments 
      Eg:exe 10 20 a.c  
5.   WAP find the largest of 4 no using macros.

    General section 
    Computer science general, c/c++ section, Java section  ,The question paper had 48 
    questions to be answered in 1hr. Time will be quite sufficient. They have different
    sets of question papers. . 

1   General section : computer science general knowledge 
2.  Computer science general:  simple questions

1.  HP acquired this company in 2002. Which is the company
      a) Compaq b) Dell c) option 3 d) Option4
      Ans: a

2.  What does 3G denote
      a) 3rd generation mobile communication b) 3rd generation computer languages
      c) option 3 d) option4
      Ans: a

3. An application program that is used by the users to get the inofrmation from the
    backend of some application like databases:
     a) application server     b)proxy server      c)database server  d)option 4
     Ans: database server  

4. Which of the following is not true about the e-mail
     a) It can be accessed by a client program using POP
     b) It can be accessed by a client program using imap protocol
     c) option 3
     d) option 4
     Ans: I don,t remember the answer but first 2 are true.

5.  Some quesion regarding the company and who developed it ( the thing to remember
     is that Apple produce Macintosh computers).

    c/c++ section:  questions on c/c++, programs o/p etc.                                

 1    main( )
       {
        unsigned int i=3;   
        while( i >=0)
        printf( "%d", i--);
       }
     how many times will the printf stmt be executed?
     a)0     b)3     c)4     d)infinite
     Ans: I think the answer is infinite, b,cos ,i, is an unsigned integer and it will not 
     decrement below ,0, and hence end up in an infinite loop.(yes, i checked and it 
     is getting stuck in an infinite loop)

2.   main( )
       {
        int x,y, z;
        x=2;
        y=5;
        z= x+++y;
        printf("%d %d %d", x, y z);
       }
      a)3 5 7 b)option 2 c)option 3 d)option 4
      Ans: a

3    # define swap(a,b) temp=a; a=b; b=temp;
      main( )
       { 
        int i, j, temp;
        i=5;
        j=10;
        temp=0;
        if( i > j)
        swap( i, j );
        printf( "%d %d %d", i, j, temp);
      }
     Ans: On compiling i got ans 10, 0, 0. I did not understand the concept. Please
     expalin this to me.

4.  Java section: questions on java related stuff.
     1) Java was initially code named as:
     a)Oak b)green c)miller d)option4
     Ans: Oak

5.  What is not true about the following statements about java.                
      a) it is compiled using javac compiler
      b) the compiled files have .class extension.
      c) such files cannot be transfered from one comp to another.
      d) they use the java interpreter  
      Ans: c

6. Why is the synchronize used?
    a) to initialize multiple objects b)to lock an object c)option3 d)option 4
    Ans: b (probably)