No. 1 Fresher Jobs Website in India.
Are you employer? Register to Post Jobs Login
Search Jobs

Placement Paper CSE,latest 2012-2013 by EIL

Details of Placement Paper CSE,latest 2012-2013 by EIL conducted by EIL for job interview.
Share This Job With Others
EIL Technical Questions For CSE,EIL Latest CSE Question papers,EIL Solved CSE Question papers,EIL Previous CSE Questions and Answers

1 Which of the following is/are storage class
A. Automatic
B. Static
C. Allocated
D. All of Above
Ans: D

2 What will the output of following code
{
int x = 10, y = 15;
x = x++;
y = ++y;
printf(%d, %d \n, x, y);
}
A. 10, 15
B. 10, 16
C. 11, 16
D. 11, 15
Ans:C

3 NULL Pointer can be used as
A. To stop indirection in a recursive data structure
B. As an error value
C. As a sentinel Value
D. All of Above
Ans:D

4 Which one of the following is not the advantages of functions?
A. Debugging is easier
B. Testing is easier
C. Recursive call is possible
D. It consumes low disk space
Ans:D

5 What is the result of the following statement?
x = y = z = 0;
A. x = 0, y = Null, z = Null
B. x = 0, y = 0, z = 0
C. x = 0, y = 1, z = 2
D. the statement is incorrect
Ans:B

6 What is the result of the following statement?
X = 10;
y = ++x;

A. x = 10, y = 10
B. x = 10, y = 11
C. x = 11, y = 10
D. x = 11, y = 11
Ans:D

7 Which of the following statement creates infinite loop?
A. for ( ; ; )
B. while ( ; ; )
C. when ( ; ; )
D. if( ; ; )
Ans:A

8 The use of break Statement
A. to terminate a case in the switch statement
B. to force immediate termination of a loop
C. Both A & B
D. Only A
Ans:C

9 to use the function tolower(), which of the following header file should include
A. string.h
B. conio.h
C. ctype.h
D. Dont need any header file
Ans: C

10 What is the function overloading?
A. Calling a function from another function
B. Having more than one functions of same name
C. Calling a function from itself
D. There is no such term in C/C++
Ans:B

11.
A.2
B.3
C.1
D.4
Ans: A

12.How do you get information from a form that is submitted using the "get" method?
A.$_GET[];
B.Request.Form;
C.Request.QueryString;
D.$_POST[];
Ans:A

13.Full form of PHP
A.PreHypertextProcessor
B.HypertextPreprocessor
C.Hypertext Postprocessor
D.PostHypertextProcessor
Ans:C

14.
A.43
B.1
C.8
D.6
Ans:B

15.PHP variables are
A.Multitype variables
B.Double type variables
C.Single type variable
D.Trible type variables
Ans: A

16.Father of PHP?
A.Larry Wall
B.Rasmus Lerdorf
C.James Gosling
D.Guido Van Rossum
Ans:B

17.The PHP syntax is most similar to:
A.PERL and C
B.Java script
C.VB Script
D.Visual Basic
Ans:A

18.Which of the following extensions suggest that the file is a backup copy
A.Bak
B.Bas
C.Com
D.Txt
Ans: A

19.Each IP packet must contain
A.Only Source address
B.Only Destination address
C.Source and Destination address
D.Source or Destination address
Ans:C

20.Bridge works in which layer of the OSI model?
A.Appliation layer
B.Transport layer
C.Network layer
D.Datalink layer
Ans:D

21. _______ provides a connection-oriented reliable service for sending messages
A.TCP
B.IP
C.UDP
D.All of the above
Ans:A

22.Which layers of the OSI model are host-to-host layers?
A.Transport, Session, Persentation, Application
B.Network, Transport, Session, Presentation
C.Datalink, Network, Transport, Session
D.Physical, Datalink, Network, Transport
Ans:A

23.Which of the following IP address class is Multicast
A.Class A
B.Class B
C.Class C
D.Class D
Ans:D

24.Which of the following is correct regarding Class B Address of IP address
A.Network bit 14, Host bit 16
B.Network bit 16, Host bit 14
C.Network bit 18, Host bit 16
D.Network bit 12, Host bit 14
Ans:A

25.The last address of IP address represents
A. Unicast address
B. Network address
C. Broadcast address
D. None of above
Ans:C

26.How many bits are there in the Ethernet address?
A.64 bits
B.48 bits
C.32 bits
D.16 bits
Ans:B

27.How many layers are in the TCP/IP model?
A.4 layers
B.5 layers
C.6 layers
D.7 layers
Ans:A
28.Which of the following layer of OSI model also called end-to-end layer?
A.Presentation layer
B.Network layer
C.Session layer
D.Transport layer
Ans:D

29.A network that requires human intervention of route signals is called a ?
A.Bus network
B.Ring netwkork
C.Star network
D.T-switched network
Ans:D

30.Adaptive or dynamic directory used in packet routing changes ?

A.within each user session
B.with each user session
C.at system generation times only
D.Both A and B
Ans:A

31.Which of the following signal is not standard RS-232-C signal ?

A.VDR
B.RTS
C.CTS
D.DSR
Ans:A

32.In a DMA write operation the data is transferred
A.from I/O to memory.
B.from memory to I/O.
C.from memory to memory.
D.from I/O to I/O.
Ans:A

33.Number of the times the instruction sequence below will loop before coming out of
loop is
MOV AL, 00h
A1:INC AL
JNZ A1
A.00
B.01
C.255
D.256
Ans:D

34.Direction flag is used with
A.String instructions.
B.Stack instructions.
C.Arithmetic instructions.
D.Branch instructions.
Ans:A

35.LOCK prefix is used most often
A.during normal execution.
B.during DMA accesses
C.during interrupt servicing.
D.during memory accesses.
Ans:C

36.8251 is a
A.UART
B.USART
C.Programmable Interrupt controller
D.Programmable interval timer/counter
Ans:B

37.Which interrupt has the highest priority?
A.INTR
B.TRAP
C.RST6.5
Ans: C

38.Which stack is used in 8085?
A.FIFO
B.LIFO
C.FILO
Ans:B

39.Using DeMorgan,s Theorem we can convert any AND-OR structure into

A.NAND-NAND
B.OR-NAND
C.NAND-NOR
D.NOR-NAND
Ans:A

40.Which of the following file format supports in Windows 7?
A) NTFS
B) BSD
C) EXT
D) All of the above
Ans:A

41.The Primary job of the operating system is
A) Manage Commands
B) Manage Users
C) Manage Programs
D) Manage Resources
Ans:D

42.What is the meaning of Hibernate in Windows XP/Windows 7?
A) Restart the Computer in safe mode
B) Restart the Computer in hibernate mode
C) Shutdown the Computer terminating all the running applications
D) Shutdown the Computer without closing the running applications
Ans:D

43.Who is called a supervisor of computer activity?
A) Memory
B) Operating System
C) I/O Devices
D) Control Unit
Ans:B

44.Virtual Memory is
A) Extremely Large Main memory
B) Extremely Large Secondary memory
C) An illusion of extremely large main memory
D) An illusion of extremely large secondary memory
Ans:C

45.Operating System manages
A) Memory
B) Processor
C) I/O devices
D) All of the above
Ans:D

46.What should be the first step while OS upgrading?
A) Delete old Operating System
B) Backup old Operating System
C) Backup Critical Data
D) Format Hard Disks
Ans:C

47.Unix Operating System is an
A) Multi User Operating System
B) Time Sharing Operating System
C) Multi Tasking Operating System
D) All the Above
Ans:D

48.In which type of the following OS, the response time is very crucial.
A) Network Operating System
B) Real Time Operating System
C) Batch Operating System
D) Unix Operating System
Ans:B

49.The file system NTFS stands for
A) New Type File System
B) Never Terminated File System
C) New Technology File System
D) Non Terminated File System
Ans: C

50.ASK, PSK, FSK, and QAM are examples of ________ conversion.
A.digital-to-digital
B.digital-to-analog
C.analog-to-analog
D.analog-to-digital
Ans:B

51.AM and FM are examples of ________ conversion.
A.digital-to-digital
B.digital-to-analog
C.analog-to-analog
D.analog-to-digital
Ans:C

52.In QAM, both ________ of a carrier frequency are varied.
A.frequency and amplitude
B.phase and frequency
C.amplitude and phase
D.none of the above
Ans:C

53.Quadrature amplitude modulation (QAM) is a combination of ___________.
A.ASK and FSK
B.ASK and PSK
C.PSK and FSK
D.none of the above
Ans:B

54.The constellation diagram of BPSK has ______ dots.
A.2
B.1
C.0
D.none of the above
Ans:A

55.Analog-to-analog conversion is needed if the available bandwidth is _______.

A.low-pass
B.band-pass
C.either (a) or (b)
D.neither (a) nor (b)
Ans:B

56.A phase-locked loop (PLL) is a feedback circuit consisting of a
A.phase detector
B.low-pass filter.
C.VCO.
D.all of the above
Ans:D

57.Amplitude modulation is a ________ process.
A.multiplication
B.division
C.sum/difference
D.[NIL]
Ans:A

58.What does VCO stand for?
A.Visually-Controlled Organization
B.Voltage-Controlled Oscillator
C.Voltage-Centered Oscilloscope
Ans:B

59.The intermediate frequency in a standard AM receiver is
A.455 Hz.
B.455 kHz.
C.4.55 MHz.
D.none of the above
Ans:B

60.Light may be propagated along a fiber-optic cable in which of the following modes?
A.multimode step index
B.single-mode step index
C.multimode graded index
D.all of the above
Ans:D