No. 1 Fresher Jobs Website in India.
Are you employer? Register to Post Jobs Login
Search Jobs

Online Number 5 - General - Other by CMC

Details of Online Number 5 - General - Other by CMC conducted by CMC for job interview.
Share This Job With Others

1.     If we use front end processor for I/O operations then the load will be reduced on 
        ans:cpu

2.     one question on DMA
        ans:DMA

3.     In list of 4 numbers the maximum number of comparisions to find the maximum and immediate 
        maximum number

4.     Confuguration management does not consider about                                 
        ans:hard ware devices.

5.    The most important factor of the coding:  ans:readability.

6      Which of the following testing methods is used as a aceptency test
       ans:functional testing

7.    If the number of conditions in the decision table is n,the max number of 
       ans:2 power n

8.    What is meant by swaping?

9.    If(node!=null)
        {
        write(node) A(left B,right D)
        traverse(right subtree) D(left E,right f)
        write(node) 
        traverse(left subtree)}


10.   A question on Functional Dependencies which is not FD in the following?

11.   If T(x)=2T(x/2)+1 T(1)=1 and n is the power of 2 then T(x)=?                                   
        ans:(2n-1)

 12.  If we want to access the data and members of a class to the immediate derived class  which 
        access specifier is used?
        ans:protected

13.  Two questions on Queries(sql) technical test is easy.u must attempt first data comparisons, then 
       arithmetic, then datasufficiency.

14.   windows NT is:
        1.  extension to windows 95 2)mutiprocessing system
        3.  provides GUI 4)none of the above.      


CMC Aptitude questions in Barron,s GRE
---------------------------------------
Page No. Question Nos.

11          5,6,7 - An instructor...

12          9,10,11 - Dormitories..., It,s important..., The Census Bureau...

34          7,13,14,15,16 - My father..., All ...

37          25 - I,m afraid...

40          17,18,19,20,21,22 - Mathematics...

41          25 - Television...

89          14 - Hobble

99          According to the passage... (RC)

273        30,31 - x,y,z are consecuive..., a/b-c = -5/c+b

408        1,2,3,4 - An office manager...

413        40,41 - As president...


438        7 - Wilbur is 6

439        8,9,10,11,12 - A project

441        5,6 - If Elaine..., Frank must...

444        24 - A meadow...

471        23,24 - In 1978...

473        8 to 16 (Analogy) Bleat: Sheep ...

494        23 - The current trend...

591        23 - Lillian, who...

      C Questions 

   Read Exploring in c:(bitwise operators,precedence)                                         
          1.     main()
                  {
                    int x=10,y=5,p,q;
                    p=x>9;
                   q=x>3&&y!=3;
                    printf("p=%d q=%d",p,q);
                   }ans:1,1.

2.        main()
             {
                 int x=11,y=6,z;
                 z=x==5 || !=4;
                 printf("z=%d",z);
               }ans:1

3         main()
             {
                int c=0,d=5,e=10,a;
                a=c>1?d>1||e>1?100:200:300;
                printf("a=%d",a);
               }ans:300

4         main()
             {
                int i=-5,j=-2;
                junk(i,&j);
                printf("i=%d,j=%d",i,j);                                                                    
               }
               unk(i,j)
                int i,*j
              {
                  i=i*i;
                  *j=*j**j;
               }
              ans:-5,4;

5       #define NO
          #define YES
          main()
            {
               int i=5,j;
               if(i>5)
                    j=YES;
              else
                    j=NO;
              printf("%d",j);
              }
            ans:Error message

6.          main()
              {
                 int a=0xff;
                  if(a<<4>>12)                                                                                            
                    printf("leftist)
                  else
                     printf("rightist")
                  }
                   ans:rightist

7           main()
                  {
                      int i=+1;
                      while(~i)
                      printf("vicious circles")                                                                   
                    }
                     ans:continuous loop.


8       One question on assigning two different structures; i.e structure1 variable1=structure1 variable2