No. 1 Fresher Jobs Website in India.
Are you employer? Register to Post Jobs Login
Search Jobs

General - Other - Online Number 8 by CMC

Details of General - Other - Online Number 8 by CMC conducted by CMC for job interview.
Share This Job With Others
1. If we use front end processor for I/O operations then the load will be reduced on
ans:cpu

2. one question on DMA
ans:DMA

3. In list of 4 numbers the maximum number of comparisions to find the maximum and immediate
maximum number

4. Confuguration management does not consider about
ans:hard ware devices.

5. The most important factor of the coding: ans:readability.

6 Which of the following testing methods is used as a aceptency test
ans:functional testing

7. If the number of conditions in the decision table is n,the max number of
ans:2 power n

8. What is meant by swaping?

9. If(node!=null)
{
write(node) A(left B,right D)
traverse(right subtree) D(left E,right f)
write(node)
traverse(left subtree)}


10. A question on Functional Dependencies which is not FD in the following?

11. If T(x)=2T(x/2)+1 T(1)=1 and n is the power of 2 then T(x)=?
ans:(2n-1)

12. If we want to access the data and members of a class to the immediate derived class which
access specifier is used?
ans:protected

13. Two questions on Queries(sql) technical test is easy.u must attempt first data comparisons, then
arithmetic, then datasufficiency.

14. windows NT is:
1. extension to windows 95 2)mutiprocessing system
3. provides GUI 4)none of the above.


CMC Aptitude questions in Barron,s GRE
---------------------------------------
Page No. Question Nos.

11 5,6,7 - An instructor...

12 9,10,11 - Dormitories..., It,s important..., The Census Bureau...

34 7,13,14,15,16 - My father..., All ...

37 25 - I,m afraid...

40 17,18,19,20,21,22 - Mathematics...

41 25 - Television...

89 14 - Hobble

99 According to the passage... (RC)

273 30,31 - x,y,z are consecuive..., a/b-c = -5/c+b

408 1,2,3,4 - An office manager...

413 40,41 - As president...


438 7 - Wilbur is 6

439 8,9,10,11,12 - A project

441 5,6 - If Elaine..., Frank must...

444 24 - A meadow...

471 23,24 - In 1978...

473 8 to 16 (Analogy) Bleat: Sheep ...

494 23 - The current trend...

591 23 - Lillian, who...

C Questions

Read Exploring in c:(bitwise operators,precedence)
1. main()
{
int x=10,y=5,p,q;
p=x>9;
q=x>3&&y!=3;
printf("p=%d q=%d",p,q);
}ans:1,1.

2. main()
{
int x=11,y=6,z;
z=x==5 || !=4;
printf("z=%d",z);
}ans:1

3 main()
{
int c=0,d=5,e=10,a;
a=c>1?d>1||e>1?100:200:300;
printf("a=%d",a);
}ans:300

4 main()
{
int i=-5,j=-2;
junk(i,&j);
printf("i=%d,j=%d",i,j);
}
unk(i,j)
int i,*j
{
i=i*i;
*j=*j**j;
}
ans:-5,4;

5 #define NO
#define YES
main()
{
int i=5,j;
if(i>5)
j=YES;
else
j=NO;
printf("%d",j);
}
ans:Error message

6. main()
{
int a=0xff;
if(a12)
printf("leftist)
else
printf("rightist")
}
ans:rightist

7 main()
{
int i=+1;
while(~i)
printf("vicious circles")
}
ans:continuous loop.


8 One question on assigning two different structures; i.e structure1 variable1=structure1 variable2