No. 1 Fresher Jobs Website in India.
Are you employer? Register to Post Jobs Login
Search Jobs

5 July 2008 ,5 July 2008 by BSNL

Details of 5 July 2008 ,5 July 2008 by BSNL conducted by BSNL for job interview.
Share This Job With Others
BSNL PAPER ON 5TH JULY,2008

1.Which Sentence is correct:
a.French is known by me.
b.French live in France.
c.France is an European country.
d.Nepolean was a French king.
Ans.b

2.Antonymous of " OBSOLETE":
a.Current b. old c. relative d. neutral
ans.a

3.I am agree _ the project.
a. to b. on c. with d. at
ans.a

4."MY LIFE MY COUNTRY" author,s name:
a.L.K. Advani
b.Manmohan Singh
c.Soniya Gandhi
d.Apj Abul Kalam
ans.a

5.India,s first Grandmaster lady:
a.koneru hampi
b.s. subrahamanyam
c.c.k. nayadu
d.kiran gosvami
ans.a

6.J.L. Bayard invented:
a.radio b. telephone c. telegraph d. television
ans.d

7.Simla agreement was done between India and _
a. china b. Nepal c. Pakistan d. Bhutan
ans.c

8. Myanmar is not share its boundary with
a. assam b. mizoram c. Manipur d. nagaland .
Ans.a

9. First "ROUND TABLE CONFRESS" between India & Britain was in:
a. Calcutta b. Delhi c. London d.Peris
ans.c

10. Iron man of India is :
a. Lala lajpat rai
b . subhash Chandra bose
c. sardar vallabhai patel
d . pandit jawahar lal nehru
ans.c

11.WORLD TELECOMMUNICATION DAY is on:
a. may 17 b. july 21 c. june 26 d. augast 22
Ans.a

12.Greenhouse Effect is caused by:
a. Carban di oxide b. sulphar di oxidem c. Carban mono oxide d. oxyzen
ans.a

13.Oldest IIT is:
a.IIT, Bombay b. IIT, Guwahati c. IIT, delhi d. IIT,Khadakpur
ans.d

14. Kalpana-I satellite is launched basically for:
a.Distance education
b.Telecommunication & broadcasting
c.Metrological purpose
d.Travel & science
ans.c

15. Radio Waves transmission & receiving phenomenon invented by:

16. HYNYANIKA was a type of: